Bérletvásárlás


Varga László - bérlet

Bérlethez tartozó előadások
MÁV Varga/1. 21-22
Olasz Intézet
MÁV Varga/2. 21-22
Olasz Intézet
MÁV Varga/3. 21-22
Olasz Intézet

Jegytípusok és mennyiség


Mennyiség

Varga László bérlet 1.

Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem

 

2021. december 4.

szombat, 11.00

 MŰSOR:

Szentpáli Roland:Pearls II.

Vinicio Meza: Versenymű négy harsonára és zenekarra

Csajkovszkij:Diótörő szvit

 

Közreműködik: Gyivicsán György (harsona), SzegEd TRombone ENsemble

Vezényel: Farkas Róbert

Hangversenyünk első részének főszereplői a mély rézfúvós hangszerek közül a harsonák. A műsor első számának zeneszerzője, Szentpáli Roland tubaművészként és zeneszerzőként is jelentős. Stílusában ízléssel keverednek a klasszikus, a jazz és a popzene elemei. Vinicio Meza Dél-Amerikában, Costa Ricán született. Négy harsonára komponált versenyművében szülőföldjének eredeti zenéje adja az alaphangot, változatos ritmusokkal és sok ütőhangszerrel. A mű szólistái Szegedről érkeztek, a kitűnő együttest főiskolai tanáruk, Gyivicsán György alapította. A közelgő karácsony adja az apropóját a műsor utolsó számának. A hangverseny karmestere, Farkas Róbert tanulmányait a budapesti Zeneakadémián kezdte, Berlinben fejezte be. Azóta Németországban él és különböző operaházak előadásait vezényli, de közben egyre többet vezényel itthon is. A 2021-2022-es évadtól zenekarunk vezető karmestere.

 

Varga László bérlet 2.

Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem

2022. január 29.

szombat, 11:00

 MŰSOR:

Rossini:Olasz nő Algírban – nyitány

Bottesini:h-moll nagybőgőverseny

Dvořák:Ruszalka – Dal a holdhoz (átirat nagybőgő szólóra és vonósokra)

G. Dinicu:Pacsirta (átirat nagybőgőre és vonószenekarra)

Csajkovszkij:Olasz capriccio

F. Loewe:My Fair Lady – szvit

Km: Patkoló Román (nagybőgő)

Vez.: Hollókői Huba 

Hangversenyünk szólistája a szlovákiai Zsolnán született 1982-ben. Tanulmányai során az Anne-Sophie Mutter Alapítvány támogatta, ő maga sokat szerepelt együtt a világhírű hegedűművésszel. Jelenleg a Basel-i Zeneakadémia professzora. A nagybőgő nem túlságosan gazdag irodalmából választotta Bottesini versenyművét, valamint két ismert darabot játszik saját átiratában, mindkettő eredetileg magas fekvésű énekhangra, illetve hegedűre íródott, utóbbi híresen virtuóz hangszertudást igényel. A koncert karmestere, Hollókői Huba Finnországban, a világhírű Jorma Panula növendékeként végzett karmesterképzőt. Zenekarunkat már többször vezényelte, műsorait mindig a változatosságra való törekvés jellemzi.

 

Varga László bérlet 3.

Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem

 

2022. április 9.

szombat, 11:00

 MŰSOR:

Joly Braga Santos:Szimfonikus nyitány, No.3, Op. 21

Brahms:Gordonkaverseny (a Kettősverseny átirata)

Grieg:Peer Gynt – I. és II. szvit

 

Km.: Meehae Ryo (gordonka)

Vez.: José Eduardo Gomes

Hangversenyünk szólistája, Meehae Ryo koreai gordonkaművész volt már zenekarunk vendége. Műsorán egy különleges átirat szerepel: Brahms Kettősversenye, amelyet gordonkaversennyé alakítottak. A koncert portugál karmestere, José Eduardo Gomes 2019-ban első díjat nyert az Európai Unió Nemzetközi karmesterversenyén, Szófiában. Műsorán hazájának leghíresebb zeneszerzője, az 1924-ben született Joly Braga Santos ünnepi nyitánya hangzik el, majd az említett Brahms-mű után Edvard Grieg, a nagy norvég zeneszerző egyik legtöbbet játszott műve: Ibsen Peer Gynt című drámájához készült kísérőzenéjéből összeállított koncertszvit szerepel. A két szvit tételei nagyon változatosak, van köztük szívbe markoló gyászzene, természeti kép és a hegyi törpék királyának palotájában rendezett borzongató ünnepség zenei leírása.