Bérletvásárlás


Erdélyi Miklós - bérlet

Bérlethez tartozó előadások
MÁV Erdélyi/1. Zeneakadémia 21-22
Zeneakadémia
MÁV Erdélyi/2. Zeneakadémia 21-22
Zeneakadémia
MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia 21-22
Zeneakadémia
MÁV Erdélyi/4. Zeneakadémia 21-22
Zeneakadémia
MÁV Erdélyi/5. Zeneakadémia 21-22
Zeneakadémia
MÁV Erdélyi/6. Zeneakadémia 21-22
Zeneakadémia
0  Jegy:  0 Ft

Navigáció


Árkategóriák


  • Nem elérhető helyek
  • Ön által választott helyek

Válassza ki ülőhelyét!


Kérem várjon!...
Nagyításhoz tartsa lenyomva a Ctrl gombot és görgessen az egérrel.
0  Jegy:  0 Ft
Vissza

Erdélyi Miklós bérlet 1.

Zeneakadémia, Nagyterem

2021. szeptember 22.

szerda, 19:00

 

MŰSOR:

Sosztakovics:Ünnepi nyitány

Szkrjabin:fisz-moll zongoraverseny

Csajkovszkij:V. szimfónia

 

Közreműködik: Szabó Marcell (zongora)

Vezényel: Káli Gábor 

Két fiatal, de máris sikeres magyar muzsikus fellépése teszi emlékezetessé zenekarunk évadnyitó koncertjét. Káli Gábor karmester Budapesten megkezdett tanulmányait Berlinben fejezte be. Németországban a legnagyobb városok operaházaiban vezényel előadásokat, közben itthon is sok hangverseny karmestere. Szabó Marcell zongoraművész 2012-ben diplomázott a Zeneakadémián, több nemzetközi verseny díjnyertese. Hangversenyünk az orosz zene egyfajta keresztmetszetét mutatja be: Csajkovszkij V. szimfóniája a nagy romantika fénykorát idézi, Szkrjabin egyetlen, nálunk ritkán hallható zongoraversenyét 1898-ban mutatták be. Sosztakovics a sztálini Szovjetunióban élt, ennek a kornak lenyomata az 1954-ben komponált Ünnepi nyitány.

 

Erdélyi Miklós bérlet 2.

Zeneakadémia, Nagyterem

2021. október 29.

péntek, 19:00

 

MŰSOR:

Hacsaturján:Álarcosbál – szvit

Anton Rubinstein:4., d-moll zongoraverseny, Op. 70

Csajkovszkij:IV. szimfónia

 

Közreműködik: Schaghajegh Nosrati (zongora)

Vezényel: Farkas Róbert

Hangversenyünkön Csajkovszkij népszerű IV. szimfóniája mellett megszólal egy eddig ismeretlen, nagyszerű mű. Anton Rubinstein (1829-1894) neve gyakran olvasható későbbi nagy orosz zeneszerzők életrajzában, mint tanár és példakép. Zongoraművészként, karmesterként az egész világon ismert volt, művei útmutatásul szolgáltak Csajkovszkij és Rahmanyinov számára is. Öt zongoraversenye közül a legjobbnak tartott, 1864-ben bemutatott Negyedik csendül fel hangversenyünkön, amelyről azt írták a méltatók, hogy „az első orosz zongoraverseny”. Aram Hacsaturján örmény zeneszerzőt jól ismerjük. Álarcosbál című balettjének részleteiből állította össze a hangversenyen felcsendülő szvitet. A koncert szólistája, Schaghajegh Nosrati Németországban született, ott végezte tanulmányait és onnan indult fényes karrierje. Az Erdélyi Miklós bérletünk közönségének ezzel a koncerttel mutatkozik be Farkas Róbert zenekarunk újonnan kinevezett vezető karmestereként.

 

Erdélyi Miklós bérlet 3.

Zeneakadémia, Nagyterem

2021. november 26.

péntek, 19:00

 

MŰSOR:
C. Franck: Az elátkozott vadász – szimfonikus költemény

C. Franck:A-dúr szonáta hegedűre és zongorára

C. Franck:d-moll szimfónia

 

Közreműködik:

Gulyás Márta(zongora),

Csaba Péter(hegedű)

 

Vezényel: Csaba Péter 

Sok olyan karmestert ismerünk, akik valamilyen hangszernek is elismert szólistái voltak. Arra is van példa, hogy egy és ugyanaz a művész egy estén vezényel és hangszerén is játszik, az azonban nagy ritkaság, hogy zenekar nélkül, kamaramuzsikusként mutatkozzék be. Csaba Péter, aki közismerten kiváló hegedűművész is, azért teszi ezt, mert így tud igazi képet adni arról a nagy francia zeneszerzőről, akit nagyon szeret és tisztel. César Franck (1822-1890) orgonaművész és zeneszerző alapította meg azt a hagyományt, amely oly naggyá és minden más nemzetétől különbözővé tette a francia romantika zenéjét. Csaknem egyidőben komponálta élete főművét, egyetlen szimfóniáját és a szintén hatalmas hegedű-zongora szonátát. Csaba Péter és Gulyás Márta csaknem egyidősek, zenei együttműködésük és barátságuk hosszú évtizedekre nyúlik vissza. 

Erdélyi Miklós bérlet 4.

Zeneakadémia, Nagyterem

2021. december 17. 

péntek, 19:00

 

MŰSOR:

Sibelius:Hegedűverseny

Sosztakovics:X. szimfónia

 

Közreműködik: Kirill Truszov (hegedű)

Vezényel: Valentin Urjupin

Két kiváló, fiatal orosz muzsikus vendégszereplése avatja különleges eseménnyé a hangversenyt. Kirill Truszov a MÁV koncertek közönségének régi ismerőse. Szentpétervárott született, nyolcéves korában már zenekari hangverseny szólistája volt. Családjával Németországba költözött, ott fejezte be tanulmányait, azóta világjáró, sikert sikerre halmozó koncertező művész. Valentin Urjupin Ukrajnában született 1985-ben, muzsikus pályáját klarinétművészként kezdte, de korán kiütközött karmesteri tehetsége is. Nemzetközi versenyeken szerepelt sikerrel, 2017-ben megnyerte Frankfurtban a Solti György Nemzetközi Karmesterversenyt. Több város operaházában vezényelt, volt Valerij Gergijev és Vlagyimir Jurovszkij asszisztense. Több mint 30 operát vezényelt és nagyon sok zenekari művet, sok országban vendégszerepelt.Sibelius híres Hegedűversenye a nagy finn zeneszerző jellegzetes nyelvén szólal meg: a zord északi táj, a természettel állandóan küzdelemre kényszerülő finn ember lelkivilága, az ősi legendák titokzatos hangulata hatja át. Sosztakovics tizedik szimfóniáját 1953 decemberében, Sztálin halála után mutatták be, ez volt a zeneszerző első szimfonikus műve öt év hallgatás után, tele a rá jellemző titkos utalásokkal, rejtjelekkel. A mű második, Scherzo tételéről ő maga írta, hogy Sztálin zenei arcképének szánja.

 

Erdélyi Miklós bérlet 5.

Zeneakadémia, Nagyterem

2022. február 10.

csütörtök, 19:00

 

MŰSOR:

Liszt: Haláltánc

Chopin: Andante Spianato et Grand Polonaise, Op. 22

Liszt: Koronázási mise

 

Közreműködik:

Balázs János(zongora)

Szabóki Tünde(szoprán), Szántó Andrea (mezzoszoprán), László Boldizsár (tenor),

Cser Krisztián(basszus)

Nemzeti Énekkar(karigazgató: Somos Csaba)

 

Vezényel: Kesselyák Gergely

Liszt Ferenc és Frédéric Chopin nagyjából egy időben kerültek Párizsba és jó barátok lettek. Ebben az időben, 1830 és 1834 között keletkezett Chopin Andante Spianato et Grand Polonaise című műve, amelynek első része zongoraszóló, utána csatlakozik a zenekar, a zeneszerző szülőhazáját idéző lengyel nemzeti tánc, a polonéz formájában. Liszt 1838-tól több mint húsz évig érlelte harmadik zenekaros zongoraművét, amelyet nem nevezett zongoraversenynek, hanem a „Haláltánc – parafrázis a Dies irae témájára” címet adta neki. A művet 1865-ben mutatták be, nem sokkal ezután komponálta Ferenc József császár és Erzsébet királyné magyar királlyá és királynővé koronázásának ünnepi ceremóniájára a Magyar koronázási misét. A műben a katolikus szentmise hagyományos zenei eszközei mellett sok magyaros motívum is megszólal.

 

Erdélyi Miklós bérlet 6.

Zeneakadémia, Nagyterem

2022. március 11.

péntek, 19:00

 

MŰSOR:

Mozart:d-moll zongoraverseny K.466 

Bartók:Concerto

 

Közreműködik: Klara Min (zongora)

Vezényel: Takács-Nagy Gábor 

 

Fiatal koreai zongoraművésznő, Klara Min lesz hangversenyünk vendége. Tanulmányait Amerikában fejezte be. Koncertezik az egész világon, lemezfelvételeket készít, több nagyváros zenekarainak volt szólistája. Művész karrierje mellett arra is jutott energiája, hogy New Yorkban egy koncertirodát hozzon létre, amely fiatal művészek utazásait, fesztiválokat, tanulmányutakat szervez. Műsorán Mozart legkedveltebb zongoraversenye szerepel, amelyről a kortársak feljegyezték, hogy Beethoven kedvence volt. Bartók a világháború és az amerikai emigráció évei alatt komponálta utolsó befejezett zenekari művét, már betegen, anyagi gondok, honvágy és aggódás közepette. A híres karmester, Szergej Kuszevickij rendelte tőle a művet, ő is vezényelte a bemutatót. A Concerto Bartók legtöbbet játszott, emblematikus műve.